Zakon o radu - 14.884,60 RSD : Stručna knjižara, Stručna literatra na jednome mestu!
     
 
 
Korpa je prazna, dodajte nešto!
Zakon o radu

Zakon o radu

14.884,60 RSD

autor: Iris Gović, Dušanka Marinković Drača, Darko Milković
broj stranica: 950
godina izdanja: 2010.
vrsta uveza: meki
dimenzije knjige (širina i visina): 17,0 cm x 24,0 cm
jezik: hrvatski


Knjiga je namijenjena svima koji se u svom svakodnevnom radu susreću bilo s propisanim obvezama bilo pravima temeljem Zakona o radu. Budući u praksi odredbe Zakona o radu ne provode samo pravni stručnjaci već i stručnjaci s mnogih drugih područja, nastojali smo način obrade ove zahtjevne materije prilagoditi svima koji na bilo koji način primjenjuju odredbe ovoga Zakona.

Za razliku od prethodnih izdanja knjiga koje su obrađivale ovu tematiku, a koje su bile pisane kao komentar važećega zakona, ovaj smo se put odlučili na komentar članaka zakona nastojeći na taj način olakšati njihovu primjenu.

U odnosu na odredbe Zakona o radu važećeg do 3 I. prosinca 2009., novim su Zakonom, pored ostalih novina, propisane određene specifičnosti uz primjenu toga Zakona od strane managera i rukovodnog osoblja, propisana je obveza vođenja evidencije o radnicima i radnom vremenu i to od I. lipnja 2010., kada je prestao važiti Zakon o evidencijama u oblasti rada iz 1990., propisani su elementi koje mora sadržavati obračun plaće, izvršene su određene izmjene uz ugovor o radu na određeno vrijeme, propisano je minimalno trajanje godišnjeg odmora od 4 tjedna i dr.

Sve navedeno, kao i niz drugih novina, autori su detaljno obrazložili, potkrjepljujući to s više od 700 primjera sudske prakse koje se odnose na odredbe ranije važećeg Zakona o radu, a koje su ostale istovjetne odredbama novoga Zakona o radu. Osim toga, a potaknuti pohvalama naših korisnika uz prijašnja slična izdanja, knjiga obiluje oglednim primjerima ugovora o radu, otkaza ugovora o radu, pravilnika, odobrenja, zahtjeva, tužbi i dr. što se može jednostavno prilagoditi konkretnim potrebama svakoga korisnika. U prilogu knjige se nalazi i CD koji sadrži tekst važećeg Zakona o radu te svih podzakonskih propisa koje je ministar objavio, a radi primjene navedenoga Zakona.

Dodaj u korpu: