Trajnost konstrukcija 1 - 6.891,02 RSD : Stručna knjižara, Stručna literatra na jednome mestu!
     
 
 
Korpa je prazna, dodajte nešto!
Trajnost konstrukcija 1

Trajnost konstrukcija 1

13.782,04 RSD  6.891,02 RSD
Popust: 50%

autor: Jure Radić
broj stranica: 431
godina izdanja:
vrsta uveza: tvrdi uvez
dimenzije knjige širina i visina:
jezik: hrvatski


Jedan od osnovnih zahtjeva koji se postavlja na građevinu i građevinsku konstrukciju je da bude trajna. Današnja nastojanja građevinskih inženjera imaju za cilj projektiranje i građenje konstrukcije čija je trajnost optimalna, razmatrajući odnos uloženog i dobivenog. Jednako tako važno je u analizi trajnosti konstrukcije, osim građevinskih, tehničkih tema, uključiti i razmatranje ekonomičnosti građevine i to tijekom čitavog procesa građenja – od prvih faza planiranja i koncipiranja konstrukcije, preko izvedbe i tijekom uporabe.
Knjiga Trajnost konstrukcija 1 podijeljena je u šesnaest poglavlja: Uvod, Projektiranje trajnosti, Mehanizmi razaranja konstrukcija, Utjecaj projektiranja na trajnost, , Utjecaj izvođenja na trajnost, Utjecaj održavanja na trajnost, Ostali utjecaji na trajnost konstrukcija, Dijagnostika stanja i monitoringa konstrukcija, Trajnost konstrukcija i granična stanja, Ostvarenje trajnih konstrukcija,, Neuspjesi, nesreće i katastrofe, Upravljanje rizicima, Privremene i pomćne građevine, Metodologija obnove, Estetski, ekološki i etički aspekti trajnosti, Održiva gradnja, Literatura.
Knjiga je namijenjena studentima i građevinskim stručnjacima, osobito onima koji se svakodnevno u praksi susreću sa problematikom trajnosti kao posebne projektantske kategorije

Detaljnije, sadržaj i nekoliko stranica...  


Dodaj u korpu: