Tehnika namatanja elektromotora - autor: Neven Srb - 2.756,41 RSD : Stručna knjižara, Stručna literatra na jednome mestu!
     
 
 
Korpa je prazna, dodajte nešto!
Tehnika namatanja elektromotora - autor: Neven Srb

Tehnika namatanja elektromotora - autor: Neven Srb

2.756,41 RSD

autor: Neven Srb 
broj stranica: 451
godina izdanja: 1990.
vrsta uveza: tvrdi
dimenzije knjige širina i visina: 14 x 20 cm
jezik: hrvatski

Predgovor
Priručnik Tehnika namatanja elektromotora nastao je na osnovu autorovih serija onamotima elektromotora objavljenim u časopisu Elektrotehničar od 1969. do 1979. godine i u časopisu EMA/Elektrische Maschinen od 1973. do 1988. godine te na osnovu knjiga Servisasinhronih motora, Tehnička knjiga, Zagreb 1976, Tehnika namatanja asinhronih motora; Tehnička knjiga, Zagreb 1981. i Elektromotori - proračun, prematanje, popravak i mjerenje, Tehnička knjiga, Zagreb, 1987. Ovo novo djelo temelji se na dvadesetogodišnjem autorovu radu na području namota elektromotora.
Priručnik je prvenstveno namijenjen projektantima, tehnolozima i namatačima električnih strojeva. Omogućuje brz izbor optimalnog namota pri projektiranju, prematanju i popravku elektromotora.
Knjiga sadrži više od 300 shema namota svih vrsta elektromotora i predstavlja najveću tiskanu zbirku shemanamota na svijetu.
Karakteristična je i po tome što su u pravilu shemi namota pridruženi njezini tehnički podaci da bi se mogla pravilno primijeniti.
Neke od navedenih shema namota u stručnoj su literaturi jedva poznate.
One predstavljaju trenutno najviši stupanj tehnike namatanja asinhronih motora. U tom se pogledu posebno ističu namoti asinhronih motora bez spojeva među polno faznim grupama.
Priručnik je sastavljen s velikim trudom i strpljenjem. Usprkos tome nije bilo naravno moguće izraditi potpunu i sveobuhvatnu zbirku. U slijedeća izdanja bit će uvršteno nekoliko sasvim posebnih (egzotičnih) shema namota i osnovna teorija protjecanja.
Zahvaljujem Izdavačkoj radnoj organizaciji Tehnička knjiga - Zagreb, koja je omogućila objavljivanje i kvalitetnu opremu priručnika, kao i firrnama koje su svojim oglasima povećale praktičnu vrijednost priručnika.
Koristim se prilikom da se zahvalim Dipl. Ing. Wolfgangu Seheru na uloženom trudu i korisnim savjetima pri pisanju priručnika i Marici Juričić na suradnji kod shema namota asinhronih motora bez spojeva među polnofaznim grupama.
Priručnik Tehnika namatanja asinhronih motora, koji je prethodio ovom priručniku prodan je u 25 zemalja širom svijeta a najviše u Jugoslaviji, Njemačkoj, SAD, Austriji, Švicarskoj, Švedskoj, Danskoj, Francuskoj, Engleskoj.
Nadam se da će i ovaj. priručnik biti odlično primljen i prodan u više od 50 zemalja širom svijeta.
Unaprijed zahvaljujem za svaki koristan savjet čitalaca.
NevenSrb
Zagreb, lipanj/juni 1990.Kupac ovog dela je takođe kupio i ...