SPAVAJTE BOLJE, ŽIVITE DULJE - 2.774,78 RSD : Stručna knjižara, Stručna literatra na jednome mestu!
     
 
 
Korpa je prazna, dodajte nešto!
SPAVAJTE BOLJE, ŽIVITE DULJE

SPAVAJTE BOLJE, ŽIVITE DULJE

2.921,79 RSD  2.774,78 RSD
Popust: 5%

autor: WILLIAM DEMENT, VAUGHAN
broj stranica:
godina izdanja:
vrsta uveza:
dimenzije knjige širina i visina:
jezik: hrvatski

Empirijski je dokazano da je zdrav san najvažniji faktor u predviđanju životne dugovječnosti, utjecajniji od prehrane, vježbanja ili genskog nasljeđa. To je činjenica. A opet, većina nas ne obraća pozornost na to, ne pazimo kada odlazimo u krevet, neuredno spavamo, budimo se po noći, umorni ustajemo.
U ovoj iznimnoj knjizi, pisanoj na temelju desetljeća i desetljeća znanstvenih istraživanja ljudskoga spavanja, dr. William Dement, osnivač i ravnatelj Centra za istraživanje spavanja – Standford University Sleep Research – objašnjava što se događa pri spavanju, što dok smo budni i kako možemo ponovno steći naše najveće i neprocjenjivo blago – dobar san.
Upoznajući nas s fascinantnim prikazom ljudskoga usnulog tijela i uma, dr. Dement otkriva cijenu koju smo platili ignorirajući zdravo spavanje: epidemiju srčanih bolesti (koje su u Hrvatskoj na prvome mjestu uzročnika smrtnosti), prometne nezgode izazvane prekomjernim umorom (čak trećina njih) te učestale mentalne i psihičke poremećaje. No, knjiga Spavajte bolje, živite dulje nudi nam recept za dobar san i dug život. Nudi nam rješenja kako se boriti s uzročnicima lošeg spavanja, hrkanjem, nesanicom, jet lagom, apnejom i sl. Također, obuhvaća i popis referentnih zdravstvenih ustanova za poremećaje spavanja u nas.