Skrivena javna potrošnja - porezni izdaci: potreba ili udvaranje - 5.329,05 RSD : Stručna knjižara, Stručna literatra na jednome mestu!
     
 
 
Korpa je prazna, dodajte nešto!
Skrivena javna potrošnja - porezni izdaci: potreba ili udvaranje

Skrivena javna potrošnja - porezni izdaci: potreba ili udvaranje

5.329,05 RSD

autor: Vjekoslav Bratić
broj stranica: 220
godina izdanja: 2011
vrsta uveza: meki
dimenzije knjige širina i visina: 17x24 cm
jezik: hrvatski

Temeljni je cilj knjige prikazati ključne rezultate analize, ukazati na probleme koji se zbog poreznih izdataka neminovno javljaju, te dati određene preporuke za optimizaciju i pojednostavljenje sustava izdataka u oporezivanju dobiti u Hrvatskoj. Takvom prilagodbom dalje će se utjecati na neutralnost, učinkovitost i izdašnost poreznog sustava u cijelosti.

Knjiga sadrži i konkretne preporuke u vezi pojedinih vrsta, ali i poreznih izdataka u cijelosti, sve u cilju poboljšanja učinkovitosti i transparentnosti sustava poreznih izdataka i prilagodbe hrvatskoga fiskalnog sustava standardima Europske unije. Naime, kako je Hrvatska u pregovorima oko ulaska u Europsku uniju preuzela i obvezu prilagodbe njezinim poreznim pravilima, unatoč do sada učinjenim prilagodbama, općenito je opstanak poreznih izdataka vrlo upitan.

Nadamo se kako će ova knjiga biti učinkovita smjernica kreatorima javnih politika, a posebice poreznim vlastima u cilju povećanja transparentnosti poreznog sustava i ukazivanja u kojem su smjeru moguće određene promjene i uštede. Za očekivati je da će biti korisna i u brojnim poreznim kolegijima na ekonomskim fakultetima u Hrvatskoj.