Siniša Triva i Mihajlo Dika: Zakon o parničnom postupku - 4.208,12 RSD : Stručna knjižara, Stručna literatra na jednome mestu!
     
 
 
Korpa je prazna, dodajte nešto!
Siniša Triva i Mihajlo Dika: Zakon o parničnom postupku

Siniša Triva i Mihajlo Dika: Zakon o parničnom postupku

4.208,12 RSD

autor: Sinisa Triva,Mihajlo Dika
broj stranica: 508
godina izdanja: 2011
vrsta uveza: tvrdi
dimenzije knjige širina i visina:
jezik: hrvatski

PREDGOVOR UZ XXII. IZDANJE
Ovo je drugo izdanje ove knjige u pripremi kojega nije sudjelovao njezin utemeljitelj akademik prof. emeritus dr. sc. Siniša Triva, koji je sam bio priredio prvih jedanaest izdanja, a kojemu se od dvanaestog izdanja u tom poslu pridružio kao koautor Mihajlo Dika. U tom je smislu odgovornost za njegovu pripremu na potpisniku ovoga predgovora.
U ovom se izdanju objavljuje redakcijski pročišćeni tekst Zakona o parničnom postupku prema stanju nakon donošenja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku od 13. svibnja 2011. (NN 57/11), što je zahtijevalo i odgovarajuće intervencije u interpretativne i komentarske bilješke kojima su popraćeni pojedini članci ­Zakona te u stvarno kazalo uz Zakon.
Stvarno je kazalo usklađeno, s jedne strane, sa zakonodavnim iz­mjenama koje su se u međuvremenu dogodile, ali i s promjenom u koncepciji edicije i njezine strukture.
U ovom izdanju nisu posebno komentarski popraćene odredbe Gla­ve trideset druge–a o postupku u povodu tužbe za zaštitu kolektivnih ­interesa i prava te odredbe Dijela četvrtoga Zakona o “Europskim ­parničnim postupcima” jer će te odredbe stupiti na snagu tek prijamom Republike Hrvatske u Europsku uniju.
Reakcije pravne javnosti kojoj je ova knjiga namijenjena omogućit će provjeru ispravnosti izmjena u njezinoj koncepciji i sadržaju do kojih je došlo u ovom izdanju.
U Zagrebu, 30. svibnja 2011.