Razdjelne mreže na visokim frekvencijama - Dubravko Sabolić - 3.199,35 RSD : Stručna knjižara, Stručna literatra na jednome mestu!
     
 
 
Korpa je prazna, dodajte nešto!
Razdjelne mreže na visokim frekvencijama - Dubravko Sabolić

Razdjelne mreže na visokim frekvencijama - Dubravko Sabolić

3.199,35 RSD

autor: Dubravko Sabolić     
broj stranica: 294
godina izdanja: 2009.
vrsta uveza: meki
dimenzije knjige širina i visina: 17 x 24 cm
jezik: hrvatski

Komuniciranje korištenjem distribucijske elektroenergetske mreže i kućnih instalacija je tema koja zaokuplja dio pažnje elektroničke industrije već duže vrijeme.

Komuniciranje korištenjem distribucijske elektroenergetske mreže i kućnih instalacija je tema koja zaokuplja dio pažnje elektroničke industrije već duže vrijeme. Osim klasične primjene PLC-a na visokonaponskoj prijenosnoj mreži, interes za komunikaciju niskonaponskom mrežom javio se prije više desetljeća, i može se uočiti u najstarijoj literaturi koja je danas još relativno lako dostupna. Glavna područja iznesena u ovoj knjizi su šum u PLC mediju i njegova korelacija s opterećenjem elektroenergetske mreže, propagacijski model za PLC signale u složenim razdjelnim mrežama zasnovan u frekvencijskoj domeni, te osobine impedancija u PLC mrežama.

U kanji je razvijen vrlo jednostavna, praktična i očigledna metoda, koja je omogućila izradu programskog alata za izvođenje kompleksnih analiza propagacijskih funkcija, te na temelju njih i stohastičkih numeričkih eksperimenata, analiza veličina mjerodavnih za ocjenu komunikacijskih svojstava analiziranih kanala.

U usporedbi s današnjom literaturom iz područja PLC-a, u ovoj se knjizi daje iscrpna karakterizacija propagacijskih i impedantnih karakteristika PLC medija, kao i jednostavna i izravna metoda i prikladan računalni alat za izračunavanje impedancija na mrežnim priključnicama.

Također se analiziraju osnovna pitanja elektromagnetske kompatibilnosti u vezi PLC komunikacijskih sustava, a daje se i pregled razvoja regulacije PLC-a i njenog utjecaja na postizive kapacitete. Isto tako, dan je i kratak pregled normizacijskih procesa važnih za PLC tehnologiju. Sadržaj knjige je namijenjen svim stručnim osobama iz područja elektrotehnike i elektroenergetike koji su već uključeni u sustave projektiranja, građenja i održavanja PLC komunikacijskih sustava ili se tek žele uključiti u tu djalatnost, bilo kao planeri, projektanti, graditelji ili korisnici..