PTICE TU OKO NAS - 1.553,70 RSD : Stručna knjižara, Stručna literatra na jednome mestu!
     
 
 
Korpa je prazna, dodajte nešto!
PTICE TU OKO NAS

PTICE TU OKO NAS

1.635,47 RSD  1.553,70 RSD
Popust: 5%

autor: ZDRAVKO DOLENEC
broj stranica: 132
godina izdanja:
vrsta uveza:
dimenzije knjige širina i visina: 14,8X20,4 cm
jezik: hrvatski

priručnik s CD-om
Uvodni dio knjige sadržava osnovne podatke o pticama i važne naputke za njihovo promatranje te potiće učenike na razmišljanje o pticama kao ugroženoj vrsti i njihovoj zaštiti, odnosno o osobnom odnosu prema pticama i prirodi općenito.
Priručnikom je obuhvaćeno 50 vrsta ptica, od kojih je 30 rasprostranjeno u cijeloj Hrvatskoj, 10 u kontinentalnim područjima i 10 u primorskoj Hrvatskoj. Autor je odabrao vrste koje djeca lako mogu uočiti u mjestu u kojemu žive, bilo u parkovima, dvorištima, vrtovima ili u urbanim područjima.
U tekstu su uz kratki opis svake ptice istaknuta staništa u kojima ih možemo naći, kao i detalji o njihovu gniježđenju. Tekst je obogaćen brojnim fotografijama ptica, koje omogućuju djeci lakše prepoznavanje u prirodi. CD koji sadržava glasanje ptica je koristan dodatak priručniku jer mnoge ptice zapažamo prema njihovom pjevu, a lako ih ne uočavamo u prirodi. Iako je priručnik namijenjen učenicima osnovnoškolske dobi, korisno će poslužiti svim ljubiteljima ptica i prirode.