Psihodijagnostika-Metodika i rezultati jednog eksperimenta iz pe - 6.982,90 RSD : Stručna knjižara, Stručna literatra na jednome mestu!
     
 
 
Korpa je prazna, dodajte nešto!
Psihodijagnostika-Metodika i rezultati jednog eksperimenta iz pe

Psihodijagnostika-Metodika i rezultati jednog eksperimenta iz pe

6.982,90 RSD

autor:Rorschach,H.
broj stranica:236
godina izdanja:2010
vrsta uveza:tvrdi
dimenzije knjige širina i visina:17,5x24,5
jezik:hrvatski

O knjizi
Ova je knjiga prvi put izašla prije sedamdeset i jednu godinu. Godinu dana nakon toga, 2. travnja 1922. godine, njezin je autor, u međuvremenu svjetski poznati izumitelj “Rorschachova testa”, umro u 37. godini života. Za sedamdesetu godišnjicu smrti Hermanna Rorschacha, 1992. godine objavljuje se sadržajno nepromijenjeno i posebno opremljeno 11. izdanje Psihodijagnostike. U tekstu je opisana metodika i privremeni rezultati jednog psihološkog eksperimenta, koji se unatoč svojoj jednostavnosti pokazao vrijednim i kao test za ispitivanje i kao test za istraživačke svrhe. Unaprijed treba reći da cijeli radi ma pretežno empirijski karakter. Pitanja od kojih polaze prvi pokusi ove vrste (1911) bila su bitno drugačije naravi od onih koja su se u daljnjim pokusima nametnula. Zaključke do kojih se dolazi ovim eksperimentom treba stoga smatrati više nalazima nego teorijskim izvedenicama. Teorijski temelji ovog pokusa još su u samom začetku.

Iz sadržaja
Posmrtno slovo: Hermann Rorschach 1884.-1922.; Iz predgovora za drugo izdanje; Predgovor izdavača za 11. izdanje; uvod; Sustav znakova i kratica; Metoda; Faktori pokusa; Nadopuna metodike; Rezultati; Praktično-dijagnostička primjena pokusa s tumačenjem mrlja; Sažetak; Prilog vrednovanju pokusa s tumačenjem mrlja, Emil Oberholzer; Uvod u tehniku Rorschachove psihodijagnostike, Walter Morgenthaler

Dodaj u korpu: