Projektni menadžment u graditeljstvu - MLADEN BANDIĆ, MIRKO OREŠKOVIĆ - 2.772,00 RSD : Stručna knjižara, Stručna literatra na jednome mestu!
     
 
 
Korpa je prazna, dodajte nešto!
Projektni menadžment u graditeljstvu - MLADEN BANDIĆ, MIRKO OREŠKOVIĆ

Projektni menadžment u graditeljstvu - MLADEN BANDIĆ, MIRKO OREŠKOVIĆ

3.080,00 RSD  2.772,00 RSD
Popust: 10%

autor: MLADEN BANDIĆ, MIRKO OREŠKOVIĆ
broj stranica: 356
godina izdanja: 2015.
Dimenzije knjige: 17 x 24 cm
vrsta uveza: meki uvez
jezik: hrvatski

„Projektni menadžment u graditeljstvu“ dr.sc. Bandića i dr.sc Orešković na oko 365 stranica pregledno prikazuje osnove upravljanja projektima sa primjerima iz građevinarstva. U knjizi su prikazani osnovni pojmovi upravljanja projektom, razvoj projektnog mišljenja i oblikovanje projektne ideje. U kratkom poglavlju autori naglašavaju razliku graditeljskog projekta i građevinskog projekta kojom žele ukazati na širi i uži okvir u kojemu se provode projekti građenja. U uvodnom dijelu autori posvećuju značajan dio i organizaciji projektno orijentirane tvrtke, prepoznajući važnost oblikovanja stalnih organizacijskih struktura i njihov utjecaj na privremene organizacijske strukture kakav je projekt.
U središnjem poglavlju pod nazivom Upravljanje projektom, vrlo detaljno je obrađeno nekoliko iznimno važnih tema upravljanja projektom vezanih uz donošenje odluka, rizike, planiranje, kontrolu, interesne skupine, praćenje, komunikaciju te provedbeni model upravljanja projektom. Autori su ispravno fokusirali bitne upravljačke procese i kroz opise i primjere jasno pokazali problematiku i smjernice rada kod upravljanja. U knjizi se posebno ističe ideja autora o značaju i povezanosti procesa donošenja odluka te procesa monitoringa i kontrole projekta kojima se povezuju projektna ideja, sudionici i očekivani rezultat radi kojeg je projekt i pokrenut. Navedeni dijelovi imaju vrlo detaljna objašnjenja i izvorne misli autora te primjere kojima potkrepljuju navedenu teoriju.
Završni dio knjige obrađuje primjenu informacijskih tehnologija u upravljanju projektom. Autori već u naslovu poglavlja „IT Moćni alat projektnog tima“ daju svoje gledište o ulozi IT-a kao snažne podrške voditeljima projekata i projektnom osoblju. Uz opis ideje oblikovanja informacijskog sustava, kodiranja i strukture, autori posebno prikazuju podsustave i odgovarajuću IT, kroz GIS, CAD i BIM koji su danas u širokoj primjeni.
Knjiga „Projektni menadžment u graditeljstvu“ autora Orešković i Bandić predstavlja vrijedan doprinos razvoju teorije i prakse upravljanja projektima u Hrvatskoj, posebno za projekte građenja. Autori su u vrlo sadržajnom i inovativnom gradivu prikazali razvoj, ideje, glavne procese, ključne sudionike, organizacijske okvire i alate upravljanja graditeljskim projektima. Knjiga je pogodna za široki krug korisnika od početnika do iskusnih praktičara, jer svaka kategorija čitatelja može pronaći odgovore na brojna pitanja i dobiti poticaj za uspješniji rad na upravljanju projektima.