Pročišćeni tekst Protokola 4. s komentarom - 2.664,53 RSD : Stručna knjižara, Stručna literatra na jednome mestu!
     
 
 
Korpa je prazna, dodajte nešto!
Pročišćeni tekst Protokola 4. s komentarom

Pročišćeni tekst Protokola 4. s komentarom

2.664,53 RSD

autor:
broj stranica: 172
godina izdanja: 2011
vrsta uveza: meki
dimenzije knjige širina i visina: 17x24 cm
jezik: hrvatski

Ovaj dvobroj Carinskoj vjesnika posvećen je izmjeni Protokola 4. Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Republike Hrvatske i Europskih zajednica i njihovih država članica. Zakon o potvrđivanju Odluke br. 1/2011 Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje između EU i Hrvatske od 5. 5. 2011, na osnovi kojega se mijenja i dopunjuje Protokol 4. uz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između Europskih zajednica i njihovih država članica s jedne strane i Republike Hrvatske s druge strane, u pogledu definicije pojma »proizvodi s podrijetlom« i načina upravne suradnje (NN-MU 10/11) objavljen je 13. srpnja, a stupio na snagu 21. srpnja 2011. Primjena je uvjetovana i objavom Obavijesti s pripadajućom matricom s podacima o zemljama sudionicama sustava dijagonalne kumulacije podrijetla u Službenom glasilu Europske Unije.

Imajući u vidu važnost navedenih izmjena i mogućnosti dostupnih hrvatskim proizvođačima -  izvoznicima, pripremljen je pročišćen tekst Protokola 4, zbog lakšeg snalaženja u primjeni.

Komentari bi trebali pomoći u razumijevanju ove složene problematike koja pruža velike mogućnosti u ostvarivanju konkurentnosti hrvatskih proizvoda pri izvozu, s naglaskom na obveze koje pritom nastaju za sve sudionike u carinskom postupku.