Praksa etičkog novinarstva - 2.205,13 RSD : Stručna knjižara, Stručna literatra na jednome mestu!
     
 
 
Korpa je prazna, dodajte nešto!
Praksa etičkog novinarstva

Praksa etičkog novinarstva

2.205,13 RSD

autor: Danko Plevnik
broj stranica: 176
godina izdanja: 2003.
vrsta uveza: meki
dimenzije knjige širina i visina: 16x23 cm
jezik: hrvatski

Velike kompanije ili političke stranke znaju radi pojačanja političkog marketinga osnivati 'neovisne novine' i tako osiguravati stalni i prividno objektivni politički marketing. Novinari su u takvim medijima samo formalno novinari, dok su stvarno propagandisti po željama urednika, a da to sami i ne znaju...

Ideja da se pokuša uvesti moralni ili etički kodeks za medije nije nova, osobito za urednike i novinare tiskanih medija. Ta ideja obično je bila ograničena na pojedine novine, ali su se postupno toj ideji pridruživala i nacionalna udruženja. To su začeci stvaranje etičkog kodeksa novinara koji se stvarao postupno da bi osvojio najveći broj medija i novinarskih asocijacija.

U tom procesu uz mnoge novinare aktivno je sudjelovao i autor knjige Danko Plevnik.
Aktivni je sudionik svjetske mreže medijskih profesionalaca koji primjenjuju vrijednosti u svojim vlastitim životima i tako ih prirodno transmitiraju svojim organizacijama i auditoriju.
Plevnikovi tekstovi objavljeni u knjizi PRAKSA ETIČKOG NOVINARSTVA doprinos su stvaranju novinarstva koje će biti lišeno bilo kakve manipulacije. Etičko novinarstvo je cilj kojem teži svaki novinar.

Dodaj u korpu: