PORTUGAL - 3.997,71 RSD : Stručna knjižara, Stručna literatra na jednome mestu!
     
 
 
Korpa je prazna, dodajte nešto!
PORTUGAL

PORTUGAL

4.208,12 RSD  3.997,71 RSD
Popust: 5%

autor: NIKICA TALAN
broj stranica: 340
godina izdanja:
vrsta uveza: tvrdi
dimenzije knjige širina i visina: 24,5X24 cm
jezik: hrvatski

Što se moralo dogoditi tim Portugalcima da se otisnu u krajnje pogibeljnu pustolovinu zvanu Velika otkrića, pustolovinu koja će njihovu patuljastu domovinu pretvoriti u doduše pokojnog, ali još uvijek izazovnog (ponajviše, na žalost, spomenarski) svjetskog diva?”, pita se na početku monografije o Portugalu autor, sveučilišni profesor Nikica Talan.

Portugal danas ima više od 10 milijuna stanovnika, no portugalskim jezikom govori gotovo 230 milijuna ljudi diljem svijeta – od mnogoljudnog Brazila do Angole, Mozambika i Istočnog Timora.

Zemlja bogate prošlosti, svjetski slavne književnosti, koja je i svojim folklornim naslijeđem, osobito fado-glazbom osvojila velik dio svijeta, iskrsava pred očima čitatelja ove bogato oslikane monografije, u kojoj čitatelj može upoznati Portugal od njegovih početaka, saznati o portugalskoj književnosti i kulturi uopće, o hrvatsko-portugalskim vezama i otkriti koja su glavna kulturna i turistička središta te zemlje.

Monografija pruža cjelokupnu sliku Portugala kao ˝obečane zemlje˝, progovara o ˝tajnoj povijesti˝, o religiji i mitologiji te nudi svojevrstan sažetak portugalsko-hrvatskih kulturno-povijesnih veza tijekom stoljeća.

Nikica Talan redoviti je profesor i predstojnik Katedre za portugalski jezik i književnost na Odsjeku za romanistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Autor je nekoliko stotina znanstvenih, stručnih i inih radova te dvadesetak knjiga s područja luzitanistike.