Pedodoncija-klinički pristup,sveučilišni udžbenik - 13.782,04 RSD : Stručna knjižara, Stručna literatra na jednome mestu!
     
 
 
Korpa je prazna, dodajte nešto!
Pedodoncija-klinički pristup,sveučilišni udžbenik

Pedodoncija-klinički pristup,sveučilišni udžbenik

13.782,04 RSD

autor:Koch,G.,Poulsen,S.ur.hrv.izd.Olga Lulić Dukić
broj stranica:482
godina izdanja:2005
vrsta uveza:tvrdi
dimenzije knjige širina i visina:21,5x28,5
jezik:hrvatski


O knjizi
Cilj knjige je dati sveobuhvatan pregled pedodoncije, s posebnim naglašavanjem oralne zdravstvene skrbi o djeci i adolescentima. Knjiga je udžbenik za dodiplomski i poslijediplomski studij, ali je jednako korisna za sve doktore stomatologije koji žele unaprijediti znanja i iskustva te pružiti suvremenu oralnu skrb. Prikazuje glavne oralne bolesti, metode liječenja, kao i niz oralnih stanja prisutnih u djece i adolescenata. Uključuje sve aspekte razvoja orofacijalnog sustava, traumatskih ozljeda zubi, parodontnih bolesti, oralne patologije, kontrole boli i liječenja djece s posebnim potrebama. Pedodoncija primjenjuje znanja drugih kliničkih disciplina, medicinskih i bihevioralnih znanosti te ih prilagođava posebnim potrebama mlade osobe od rođenja, kroz djetinjstvo do kasne adolescentske dobi.

Iz sadržaja
Pedodontska oralna skrb – osvrti, oralno zdravlje djece i adolescenata, mentalni razvoj djeteta – implikacije za stomatološki zahvat, problemi u ponašanju u dječjoj i adolescentnoj dobi, tjelesni rast, razvoj i zdravlje djeteta, anamneza i klinički pregled, radiografska pretraga i dijagnoza, prevencija karijesa u pedodonciji, bol, kontrola boli i sedacija u djece i adolescenata, karijesna lezija i postupak kod djece i adolescenata, endodoncija u pedodonciji, parodontna stanja u djece i adolescenata, razvojne promjene broja i oblika zubi i njihovo liječenje, razvojni defekti tvrdih zubnih tkiva i njihova terapija, erupcija i izmjena zubi, razvoj okluzije, preventivna i interceptivna ortodoncija, traumatska oštećenja – pregled, dijagnoza i prva pomoć, traumatske ozljede – praćenje i dugoročna prognoza, oralne mukozne lezije i oralna kirurgija u djece i adolescenata, temporomandibularni poremećaji u djece i adolescenata, djeca s kroničnim bolesnim stanjima – utjecaj na oralno zdravlje, stomatološka skrb za invalidnu djecu i adolescente, briga o oralnom zdravlju djece i stomatološki tim.

Dodaj u korpu:Novo za February

Toulouse-Lautrec
Toulouse-Lautrec
1.745,72 RSD
Renoir
Renoir
3.473,07 RSD
Michelangelo
Michelangelo
5.126,92 RSD
Leonardo Da Vinci
Leonardo Da Vinci
8.618,37 RSD
Kandinsky
Kandinsky
1.745,72 RSD
9 Heads
9 Heads
8.636,74 RSD
New Media Design
New Media Design
4.594,01 RSD
Editorial Design
Editorial Design
5.512,81 RSD
Graphic Design
Graphic Design
6.064,10 RSD
LOGO
LOGO
4.594,01 RSD
Onehundredat360
Onehundredat360
4.594,01 RSD
Instant Graphics
Instant Graphics
3.491,45 RSD