Pedodoncija-klinički pristup,sveučilišni udžbenik - 13.782,04 RSD : Stručna knjižara, Stručna literatra na jednome mestu!
     
 
 
Korpa je prazna, dodajte nešto!
Pedodoncija-klinički pristup,sveučilišni udžbenik

Pedodoncija-klinički pristup,sveučilišni udžbenik

13.782,04 RSD

autor:Koch,G.,Poulsen,S.ur.hrv.izd.Olga Lulić Dukić
broj stranica:482
godina izdanja:2005
vrsta uveza:tvrdi
dimenzije knjige širina i visina:21,5x28,5
jezik:hrvatski


O knjizi
Cilj knjige je dati sveobuhvatan pregled pedodoncije, s posebnim naglašavanjem oralne zdravstvene skrbi o djeci i adolescentima. Knjiga je udžbenik za dodiplomski i poslijediplomski studij, ali je jednako korisna za sve doktore stomatologije koji žele unaprijediti znanja i iskustva te pružiti suvremenu oralnu skrb. Prikazuje glavne oralne bolesti, metode liječenja, kao i niz oralnih stanja prisutnih u djece i adolescenata. Uključuje sve aspekte razvoja orofacijalnog sustava, traumatskih ozljeda zubi, parodontnih bolesti, oralne patologije, kontrole boli i liječenja djece s posebnim potrebama. Pedodoncija primjenjuje znanja drugih kliničkih disciplina, medicinskih i bihevioralnih znanosti te ih prilagođava posebnim potrebama mlade osobe od rođenja, kroz djetinjstvo do kasne adolescentske dobi.

Iz sadržaja
Pedodontska oralna skrb – osvrti, oralno zdravlje djece i adolescenata, mentalni razvoj djeteta – implikacije za stomatološki zahvat, problemi u ponašanju u dječjoj i adolescentnoj dobi, tjelesni rast, razvoj i zdravlje djeteta, anamneza i klinički pregled, radiografska pretraga i dijagnoza, prevencija karijesa u pedodonciji, bol, kontrola boli i sedacija u djece i adolescenata, karijesna lezija i postupak kod djece i adolescenata, endodoncija u pedodonciji, parodontna stanja u djece i adolescenata, razvojne promjene broja i oblika zubi i njihovo liječenje, razvojni defekti tvrdih zubnih tkiva i njihova terapija, erupcija i izmjena zubi, razvoj okluzije, preventivna i interceptivna ortodoncija, traumatska oštećenja – pregled, dijagnoza i prva pomoć, traumatske ozljede – praćenje i dugoročna prognoza, oralne mukozne lezije i oralna kirurgija u djece i adolescenata, temporomandibularni poremećaji u djece i adolescenata, djeca s kroničnim bolesnim stanjima – utjecaj na oralno zdravlje, stomatološka skrb za invalidnu djecu i adolescente, briga o oralnom zdravlju djece i stomatološki tim.

Dodaj u korpu: