Osnove trgovačkog prava - 5.788,46 RSD : Stručna knjižara, Stručna literatra na jednome mestu!
     
 
 
Korpa je prazna, dodajte nešto!
Osnove trgovačkog prava

Osnove trgovačkog prava

6.431,62 RSD  5.788,46 RSD
Popust: 10%

autor: Ljerka Mintas Hodak
broj stranica: 704
godina izdanja: 2010.
vrsta uveza: meki
dimenzije knjige (širina i visina): 17,0 cm x 24,5 cm
jezik: hrvatski


700 I NEŠTO STRANICA PRAVNE TEMATIKE O STVARIMA KOJE NEĆETE RAZUMJETI AKO NISTE PRAVNIK, A VEĆ ZNATE AKO JESTE!Suvremena poslovna praksa pokazuje kako je danas za uspješno obavljanje managerskih i ekonomskih poslova, uz potrebna stručna znanja iz ekonomije, upravljanja, računovodstva, financija i dr., sve važnije imati i neka osnovna znanja iz drugih znanstvenih disciplina kao što su socijalna psihologija, komunikologija, pravo itd. Pri tome temeljna pravna znanja služe prvenstveno kao okvir za snalaženje ekonomskih stručnjaka u svijetu sve složenije suvremene pravne regulative i infrastrukture.


Knjiga "Osnove trgovačkog prava" je prvi udzbenik koji se kod nas pojavljuje, a koji na sazet, pregledan i sustavan nacin izlaze studentima ekonomije kao i laicima zainteresiranim za tu temu osnove o pravima društva kao i o ugovornom pravu u RH. Zanimljivost ove knjige je i u tome što sadrži pregled prava drustava u angloameričkom pravu kao i osnovne pojmove o stečaju drustava. Autori su predavači na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa a tekstovi uključuju najnovije izmjene hrvatskih propisa.


Ova zbirka predavanja upoznaje naše studente i svakog zainteresiranog čitatelja na vrlo jednostavan i razumljiv način sa složenom materijom trgovačkog prava, odnosno kako s pravom društava, tako i s trgovačkim ugovornim pravom. Posebna zbirka tekstova pod naslovom Pravno okružje poslovanja obrađuje pojedine grane gospodarskog prava, a osnovne pojmove obveznog prava već je objavljeno u zbirci predavanja Osnove prava.

Kratki sadržaj:

OPĆENITO: Trgovačko pravo, Općenito o pravnim društvima
PRAVO DRUŠTAVA: Pravna društva, Trgovačka društva općenito, Društva osoba, Društva kapitala, Gospodarsko interesno udruženje, Preuzimanje dioničkih društava, Povezana društva i pravo koncerna, Statusne promjene, Prestanak društva,
STEČAJ: Stečaj
OSNOVE TRGOVAČKOG PRAVA U ANGLO-AMERIČKOM PRAVNOM PORETKU: Osnove trgovačkog prava u anglo-američkom pravnom poretku
TRGOVAČKO UGOVORNO PRAVO: Općenito o trgovačkom ugovornom pravu, Ugovori


Uredila: Ljerka Mintas-Hodak

Autori: mr.sc. Jelena Čuveljak, Jelena Madir, JD, Branko Skerlev, dipl. iur., Božena Vidović, LL. M

Dodaj u korpu: