Moderna arhitektura u Hrvatskoj 1930-ih - 6.895,61 RSD : Stručna knjižara, Stručna literatra na jednome mestu!
     
 
 
Korpa je prazna, dodajte nešto!
Moderna arhitektura u Hrvatskoj 1930-ih

Moderna arhitektura u Hrvatskoj 1930-ih

7.258,54 RSD  6.895,61 RSD
Popust: 5%

autor: Darja Radović-Mahečić
broj stranica: 496
godina izdanja:
vrsta uveza: tvrdi
dimenzije knjige (širina i visina): 23,5 cm x 29,0 cm
jezik: hrvatski i engleski


►: dvojezično izdanje na hrvatskome i engleskom jeziku
►: detaljan prikaz 100 građevina i ambijenata iz cijele Hrvatske: poslovne i stambeno-poslovne zgrade, najamne vile i obiteljske kuće, javni prostori, radnička naselja, rudarski gradovi, škole, bolnice, pošte, hoteli, crkve i kapele, izložbeni paviljoni
►: lokaliteti: Zagreb, Split, Rijeka, Sušak, Pula, Raša, Labin, Zadar, Šibenik, Varaždin, Nova Gradiška, Sisak, Vukovar, Osijek, Dubrovnik, Lopud, Korčula, Krk, Hvar
►: kazala tipologije, lokaliteta i imena
►: više od 1 000 ilustracija

Knjiga je topografija moderne arhitekture nastale na tlu Hrvatske tijekom međuratnog razdoblja. Cilj joj je bilo na 100 odabranih reprezentativnih graditeljskih djela, koja obuhvaćaju širok raspon vrsta i namjena, pokazati vrijednosti moderne arhitekture u nas, ostvarene s obzirom na funkcionalni i socijalno angažirani program, ali i vezano za podneblje, od kontinentalne do jadranske Hrvatske, od središta i rasadnika arhitekata – grada Zagreba – kao apsolutnoga kulturnog žarišta do drugih većih i manjih gradova te udaljenih otoka.

Knjiga daje pregled važnog razdoblja hrvatske arhitekture, koja u promatranom razdoblju doseže i identitet i vrhunac, a sadržava djela i koncepte koji se ravnopravno nose s dostignućima europske arhitektonske kulture, pa i avangarde.

Knjiga je plod koordiniranoga višegodišnjeg istraživačkog rada povjesničara umjetnosti i arhitekata. Zamišljena je prema sustavu što ga je svojim osnutkom 1990. zadala Međunarodna organizacija za dokumentiranje, čuvanje i obnovu djela i ambijenata moderne arhitekture DoCoMoMo, a koji se sastoji od evidencije, interpretacije, revitalizacije i afirmacije arhitekture modernizma, kao bitne odrednice umjetnosti 20. stoljeća.

Dodaj u korpu: