Marketing i menadžment u kulturi i umjetnosti - 2.131,62 RSD : Stručna knjižara, Stručna literatra na jednome mestu!
     
 
 
Korpa je prazna, dodajte nešto!
Marketing i menadžment u kulturi i umjetnosti

Marketing i menadžment u kulturi i umjetnosti

5.329,05 RSD  2.131,62 RSD
Popust: 60%

autor: Jurica Pavičić, Nikša Alfirević, Ljiljana Aleksić
broj stranica: 352
godina izdanja: 2006.
vrsta uveza: tvrdi
dimenzije knjige širina i visina: 19x24 cm
jezik: hrvatski

Ovo se interdisciplinarno djelo bavi do sada nedovoljno obrađenom problematikom poslovnog upravljanja institucijama i organizacijama koje djeluju u „kulturnim industrijama“, bez obzira na njihovu profitnu ili neprofitnu orijentaciju.
Prema riječima prof. dr. sc. Marije Tomašević-Lišanin, redovite profesorice na Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, „knjiga Marketing i menadžment u kulturi i umjetnosti prvi put na hrvatskom jeziku nudi sistematičan pregled najvažnijih teorijskih saznanja, koja su – kako uporabom primjera iz obrađenog područja, tako i metodološkim pristupom - primjerena budućim i sadašnjim djelatnicima u području kulture i umjetnosti.“
Knjiga se sastoji od pet poglavlja, u kojima se obrađuju sljedeće teme: 1. Analiza kulturnih institucija i djelatnosti kulture i umjetnosti, 2. Analiza okruženja i vlastite organizacije, 3. Menadžment u kulturi i menadžerske vještine za upravljanje organizacijama kulture i umjetnosti, 4. Temeljna načela i specifičnosti marketinga institucija i organizacija kulture i umjetnosti, te 5. Niz izabranih izdvojenih tema u marketingu i menadžmentu institucija u kulturi i umjetnosti.
Ovo se djelo izdvaja i nizom originalnih primjera iz prakse koji slijede svaku cjelinu, kao i integralni studiji slučaja na kraju svakoga poglavlja, koji ilustriraju primjenu iznesenih teorijskih načela u respektabilnim hrvatskim kulturno-umjetničkim institucijama.
Uz knjigu dolazi i DVD koji sadrži 24 intervjua sa stručnjacima iz značajnih kulturnih i umjetničkih institucija u Hrvatskoj.

Dodaj u korpu: