Fizikalna medicina i opća rehabilitacija - 5.237,17 RSD : Stručna knjižara, Stručna literatra na jednome mestu!
     
 
 
Korpa je prazna, dodajte nešto!
Fizikalna medicina i opća rehabilitacija

Fizikalna medicina i opća rehabilitacija

5.512,81 RSD  5.237,17 RSD
Popust: 5%

autor: Ivo Jajić i suradnici
broj stranica: 430
godina izdanja: 2000.
vrsta uveza: meki
dimenzije knjige širina i visina: 17x24 cm
jezik: hrvatski

Fizikalna medicina i rehabilitacija svakim danom zauzimaju sve značajnije mjesto u kurativnoj medicini. Svjedoci smo sve brojnijih bolesti mišićno-koštanog sustava suvremenog čovjeka što traži odgovarajuću terapiju i rješavanje tegoba.

Liječenje tih i drugih bolesti pokretnog sustava uključuje suvremene postupke fizikalne medicine i rehabilitacije koji su dostupni brojnim bolesnicima, a zahtijeva razumno trošenje sredstava koja su na raspolaganju zdravstvu. U knjizi su opisani postupci fizikalne medicine i rehabilitacije koji se koriste u svakodnevnoj praksi, počevši od galvanizacije do terapijskog ultrazvuka, lasera i funkcijske elektrostimulacije.

Priručnik su napisali vrsni specijalisti Klinike za reumatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju koji su ugradili prije svega suvremene spoznaje iz svjetske literature, ali su djelo obogatili i vlastitim iskustvima.

U 39 poglavlja ove knjige obrađeni su opsežno gotovo svi aspekti fizikalne medicine i opće rehabilitacije. Navode se glavne povijesne činjenice, fiziološko i kliničko djelovanje, tehnika primjene, indikacije te mjere opreza i kontraindikacije za primjenu fizikalnih postupaka u liječenju i rehabilitaciji.

Tekstovi su popraćeni preglednim tablicama te obogaćeni brojnim slikama i crtežima, što knjizi daje dodatnu vrijednost.

Dodaj u korpu: