Financijsko restrukturiranje i sanacija poduzeća - 3.858,97 RSD : Stručna knjižara, Stručna literatra na jednome mestu!
     
 
 
Korpa je prazna, dodajte nešto!
Financijsko restrukturiranje i sanacija poduzeća

Financijsko restrukturiranje i sanacija poduzeća

3.858,97 RSD

autor: Ivan Marković
broj stranica: 212
godina izdanja: 2010.
vrsta uveza: meki
dimenzije knjige širina i visina: 17×24 cm
jezik: hrvatski

U svom životnom vijeku poduzeća prolaze kroz faze uspona i padova, dobrog i lošeg poslovanja , prosperiteta i kriza. U vrijeme financijske krize poduzeća u pravilu ostvaruju negativan financijski rezultat (gubitak), negativne stope rentabilnosti, prezadužena su i insolventna te ne mogu plaćati dospjele obveze, itd. Zbog toga mnoga poduzeća propadaju. Financijsku krizu uzrokuju brojni unutarnji i vanjski uzročnici. Unutarnje uzroke krize poduzeća mogu odgovarajućim mjerama eliminirati, dok vanjske ne mogu.

U najnovijoj knjizi prof. Marković razmatra teoriju i praksu restrukturiranja i sanacije poduzeća. Upućuje na uzroke financijske krize poduzeća koja se reflektira kroz bilancu, račun dobitka i gubitka i račun novčanih tijekova, te se iznose metode njihova dijagnosticiranja.
Posebice su razrađene mjere i financijski učinci restrukturiranja i sanacija pomoću spajanja, pripajanja i podjele poduzeća, prodaja poduzeća, itd. koje se često primjenjuju u svijetu. Na kraju je dana metodologija izrade i sadržaj Programa restrukturiranja i sanacije poduzeća.

Dodaj u korpu: