EUROPSKI SAN - 3.299,42 RSD : Stručna knjižara, Stručna literatra na jednome mestu!
     
 
 
Korpa je prazna, dodajte nešto!
EUROPSKI SAN

EUROPSKI SAN

3.473,07 RSD  3.299,42 RSD
Popust: 5%

autor: JEREMY RIFKIN
broj stranica: 488
godina izdanja:
vrsta uveza:
dimenzije knjige širina i visina: 13,8x20 cm
jezik: hrvatski

Dok američki san zamire, kaže pisac uspješnica Jeremy Rifkin, novi europski san počeo je plijeniti pozornost i maštu cijelog svijeta. Dvadeset i pet zemalja, u kojima je zastupljeno 455 milijuna ljudi, udružilo se u Sjedinjene Europske Države. Europski BDP, u iznosu od 10,5 bilijuna dolara, već je premašio američki, čime je Europa postala najsnažnijim gospodarstvom na svijetu. Europska unija već je sad vodeći svjetski izvoznik, te je najveće svjetsko unutrašnje tržište. Nadalje, širom velikog dijela Europe ljudi u prosjeku duže žive i pismeniji su, ima manje siromaštva i zločina, manje oskudice i urbane raštrkanosti, godišnji odmori su duži, a na posao se putuje kraće negoli u nas u Sjedinjenim Američkim Državama. Kad se promisli o tome što neki narod čini velikim, te od čega se sastoji bolji život, opaža Rifkin, Europa je danas pretekla Ameriku.

Rifkin se oslanja na više od dvadeset godina iskustva osobnog rada u Europi, gdje je bio savjetnik državnim poglavarima i političkim strankama, pružao savjetodavne usluge vodećim europskim tvrtkama, te pomagao u građanskim kampanjama za zaštitu okoliša i socijalnu pravdu. Autor istražuje povijest Europe, od srednjeg vijeka do postmoderne, kako bi uhvatio bit nove europske osviještenosti. Prije dvjesto godina osnivači Amerike stvorili su novi san za čovječanstvo, i taj je san preobrazio svijet. Rifkin drži kako danas novi naraštaj Europljana stvara jedan novi, radikalan san – prikladniji za izazove pred kojima se nalazi globalizirani svijet dvadeset i prvog stoljeća.

Jeremy Rifkin, jedan od najpopularnijih društvenih mislilaca našeg doba, pisac je uspješnica The End of Work, The Biotech Century, The Age of Access, te The Hydrogen Economy. Predavač je na Fakultetu Wharton, na programu za izobrazbu menadžera, pri Sveučilištu Pennsylvania, te predsjednik Zaklade za ekonomske trendove u Washingtonu D.C.