Due diligence - 2.866,66 RSD : Stručna knjižara, Stručna literatra na jednome mestu!
     
 
 
Korpa je prazna, dodajte nešto!
Due diligence

Due diligence

7.166,66 RSD  2.866,66 RSD
Popust: 60%

autor: Peter Howson
broj stranica: 364
godina izdanja: 2006.
vrsta uveza: tvrdi
dimenzije knjige širina i visina: 16x24 cm
jezik: hrvatski

Due diligence je jedan od najvažnijih, ali, nažalost, nedovoljno vrednovanih aspekata procesa akvizicije nekog društva.
Kao što sam autor u uvodnom dijelu kaže: "... Due diligence znači procjenu sklapanja posla s komercijalnog, financijskog i pravnog stajališta. Bavi se razumijevanjem poslovanja društva koje treba kupiti, i potvrđuje hoće li društvo koje kupuje dobiti ono što misli da kupuje, otkrivajući svaki rizik pri sklapanju poslova, pronalazeći stavke za pregovore i pomažući u planiranju integracija nakon sklapanja posla."
Međutim, to nije, kao što mnogi smatraju, isključivo zadatak računovođa i odvjetnika. Kako bi se proveo na ispravan način, due diligence treba adekvatno planirati i profesionalno voditi.
Ova je knjiga sveobuhvatni priručnik o tome kako na najbolji mogući način obaviti due diligence. Sastoji se od tri osnovne cjeline, od kojih prva kroz šesnaest poglavlja govori o različitim vrstama due diligencea. Navedeni su svi aspekti toga postupka, od financijskog, pravnog i komercijalnog due diligencea, do due diligencea zaštite okoliša i due diligencea intelektualnog vlasništva, a osobito je zanimljivo poglavlje o radu sa savjetnicima i upravljanju due diligence projektima. Kao praktična pomoć kod akvizicija, u drugom se dijelu knjige nalaze liste provjere za svaku vrstu due diligencea, s ključnim pitanjima koja trebate postaviti kod prikupljanja informacija. U trećem dijelu nalaze se dodaci s različitim popisima relevantnim za due diligence, npr. popis zakona o ljudskim potencijalima, okvir sposobnosti koje treba uzeti u obzir kod procjene menadžmenta, pokazatelji tipa prema Myers-Briggsu, te osvrt na prava nad intelektualnim vlasništvom, kao što su patenti, autorsko pravo, zaštitni znakovi i trgovačke tajne.

Dodaj u korpu: