DRŽAVNIČKO UMIJEĆE, strategije za svijet koji se mijenja - 4.364,31 RSD : Stručna knjižara, Stručna literatra na jednome mestu!
     
 
 
Korpa je prazna, dodajte nešto!
DRŽAVNIČKO UMIJEĆE, strategije za svijet koji se mijenja

DRŽAVNIČKO UMIJEĆE, strategije za svijet koji se mijenja

4.594,01 RSD  4.364,31 RSD
Popust: 5%

autor: MARGARET THATCHER
broj stranica: 440
godina izdanja:
vrsta uveza: tvrdi
dimenzije knjige širina i visina: 16x24 cm
jezik: hrvatski

Državničko umijeće dojmljiva je rasprava iz pera osobe svjetskog formata, u kojoj su na jedinstven način objedinjeni dosljednost i oštroumnost.

U razmišljanjima o poukama hladnog rata Margaret Thatcher opisuje temelje dominacije Amerike te raspravlja o njezinoj trajnoj ulozi. Odmjerava ravnotežu između različitih sudbina Rusije, Kine, Indije i Dalekog istoka. Analizira opasnosti koje proizlaze iz nestabilnosti Balkana, iz odmetničkih država, islamskog ekstremizma i međunarodnog terorizma −te upućuje na strategije za rješavanje tih problema.

Nadalje, ona upozorava na zakulisni utjecaj međunarodnih institucija na štetu nacionalnih država. U istom kontekstu, iz perspektive vlastitog iskustva, ona tumači napetosti tipične za odnose Britanije s Europom te otvoreno iznosi danas dostupne mogućnosti.

Margaret Thatcher rođena je 1925. u Granthamu. Uzdigla se do prve i zasada jedine žene koja je vodila jednu od ključnih država zapadne demokracije. Pobijedila je na trima uzastopnim izborima i bila na mjestu britanske premijerke dulje od jedanaest godina (1979. - 1990.). Njezino je premijersko razdoblje duboko urezano u britansku povijest