Dijetetika - 3.491,45 RSD : Stručna knjižara, Stručna literatra na jednome mestu!
     
 
 
Korpa je prazna, dodajte nešto!
Dijetetika

Dijetetika

3.675,21 RSD  3.491,45 RSD
Popust: 5%

autor: Roko Živković
broj stranica: 412
godina izdanja: 2002.
vrsta uveza: meki
dimenzije knjige širina i visina: 17x24 cm
jezik: hrvatski

Znanje o pravilnoj prehrani ili razumnoj prehrani veliko je, iako često zanemarivano dobro u životu ljudi, a neznanje može biti velika opasnost za bolesnika.

Prehranom čovjek unosi različite tvari potrebne organizmu. O vrsti tih tvari kao i o njihovoj količini ovisi i harmoničan rad složenog sustava metabolizma u ljudskom organizmu. U bolesnika taj proces može biti poremećen, a time postaje još osjetljiviji. Zbog toga je odabir vrste i količine, te način pripreme hrane važan za zdrave, a još više za bolesne osobe.

U ovom priručniku autor, na svoj već prepoznatljiv, jednostavan i izvanredan način, prikazuje promjene/poremečaje koji mogu nastati zbog određene vrste i načina prehrane. Pri tome upoznaje čitatelja o bolestima u kojima bi se trebala primijeniti određena dijeta, mogu i utjecaj uzimanja određene hrane na pogoršanje dotične bolesti, te način ispravne prehrane u toj bolesti.

Zbog praktičnog pristupa, utemeljenog na suvremenim znanstvenim spoznajama, knjiga može poslužiti kao podsjetnik odnosno priručnik velikom broju stručnjaka raznih profila, ali i svakom zdravom ili bolesnom čovjeku pri njegovu odabiru načina prehrane.

Dodaj u korpu: