Digitalni sustavi - 4.870,57 RSD : Stručna knjižara, Stručna literatra na jednome mestu!
     
 
 
Korpa je prazna, dodajte nešto!
Digitalni sustavi

Digitalni sustavi

5.126,92 RSD  4.870,57 RSD
Popust: 5%

autori: Peruško, Glavinić
broj stranica: 538
godina izdanja: 2005.
vrsta uveza: tvrdi
dimenzije knjige (širina i visina): 17,0 cm x 24,0 cm
jezik: hrvatski

Sadržaj knjige obuhvaća suštinske koncepcije, teoriju, projektiranje i osnove mikroelektroničke implementacije digitalnih sklopova i sustava. Kao udžbenik namijenjena je studentima Fakulteta elektrotehnike i računarstva.
 Obrada računalima temelji se na prethodnoj pretvorbi u podatke izražene binarnim brojevima i obavlja se u diskretnim trenucima vremena u skladu s odgovarajućim algoritmima. Tehnička izvedba računala zasnovana je na impulsnom radu karakterističnih elektroničkih sklopova s dvije dobro razlučive naponske razine. Osnovna su načela funkcioniranja digitalnih sklopova i sustava uvelike neovisna o tehnološkoj izvedbi, što omogućuje visok stupanj apstrakcije u analizi i projektiranju premda u praktičnoj primjeni svojstva digitalnih elektroničkih sklopova u određenoj mjeri utječu na realnu izvedbu sustava.
 Razvitak digitalnih sustava, ali i njihove primjene u sve raznovrsnijim područjima ljudske djelatnosti, tijesno je povezan s razvitkom tehnologije integriranih elektroničkih sklopova, odnosno mikroelektronike.

Dodaj u korpu: