Betonske konstrukcije - Sanacije - autor: Jure Radić i suradnici - 8.250,00 RSD : Stručna knjižara, Stručna literatra na jednome mestu!
     
 
 
Korpa je prazna, dodajte nešto!
Betonske konstrukcije - Sanacije - autor: Jure Radić i suradnici

Betonske konstrukcije - Sanacije - autor: Jure Radić i suradnici

16.500,00 RSD  8.250,00 RSD
Popust: 50%

autor: Jure Radić i suradnici
broj stranica: 836
godina izdanja: 2010.
vrsta uveza: tvrdi
jezik: hrvatski

Ključni problemi u graditeljstvu su raznovrsni i raznorodni, ali ipak se neka specifična pitanja mogu opisati kao posebno aktualna. Sve je veći značaj popravka i zaštite betonskih konstrukcija u usporedbi s novogradnjom. U ovom priručniku se kroz četrnaest (14) poglavlja na 836 stranica, 513 ilustracija i 208 tabličnih prikaza obrađuju upravo teme popravka i zaštite betonskih konstrukcija.

Razvoj postupaka popravaka i zaštite omogućuje i razvoj novih materijala i kombinacije materijala od prirodnih i umjetnih vlakana. Istraživanje novih materijala postaje ključna tehnologija, a osnovna je težnja razvitak ˝inteligentnih˝ materijala koji osim za samu izvedbu građevine služe i za monitoring konstrukcije.

Danas se svi sudionici u građenju ne smiju ograničiti samo na poznavanje tehničkih pitanja već moraju biti spremni na uvijek nove zadatke i cijeloživotno obrazovanje te interdisciplinarno rješavanje problema. Logika održivosti nas potiče da pažljivo raspolažemo sa svim raspoloživim dobrima. Sve vrste štetnih emisija moraju se smanjiti na najmanju moguću mjeru, a uzimaju se u obzir i sva promjenljiva međudjelovanja i utjecaji prirode, ljudi i tehnike. Aktualna svjetska kriza uz to neće zaobići niti djelatnost graditeljstva, pa svi zajedno moramo biti spremni na puno djelotvornije poslovanje.

Knjiga je namijenjena studentima građevinskih fakulteta ali i stručnjacima u praksi kao podloga te za dodatno obrazovanje i dogradnju znanja sukladno novim propisima, a već s objavljenim i budućim knjigama iz niza betonske konstrukcije čini nerazdvojnu cjelinu.

Dodaj u korpu: