Abc kirurške svakidašnjice 2.dio - 2.756,41 RSD : Stručna knjižara, Stručna literatra na jednome mestu!
     
 
 
Korpa je prazna, dodajte nešto!
Abc kirurške svakidašnjice 2.dio

Abc kirurške svakidašnjice 2.dio

2.756,41 RSD

autor: Janko Hančević i suradnici
broj stranica: 456
godina izdanja: 2006.
vrsta uveza: tvrdi
dimenzije knjige širina i visina: 17x24 cm
jezik: hrvatski

Ovo je djelo napisano kao nastavak knjige ABC kirurške svakidašnjice sa željom da se obrade neki od čestih simptoma i tegoba bolesnika s kojima se susreću liječnici mnogih specijalnosti.
Diferencijalna dijagnoza boli opširno je opisana u prvoj knjizi, pa je sada sadržaj poglavlja proširen na područje boli u leđima, perianalnoj i genitalnoj regiji. Posebno, i vrlo specifično, poglavlje obrađuje analgeziju u djece i u njemu su autori dali korisne savjete i smjernice.
Liječenje boli, ali i nekih stanja, moguće je postići primjenom akupunkture. Akupunktura je stara kineska metoda koja se i danas uspješno primjenjuje. U poglavlju su spomenute indikacije pri kojima akupunktura može biti uspješna, uz objašnjenje kako se to postiže. Mikrobiologija rane je područje na kojemu u praksi nailazimo na česta odstupanja u primjeni i interpretaciji nalaza, kao i u izboru antibiotika. Veoma je važno zauzeti pravilan stav i znati što treba očekivati od mikrobiologije kako bi bolesnik bio adekvatno liječen. Knjiga obrađuje i akutna zbivanja u središnjem živčanom sustavu koja zahtijevaju brzu dijagnostiku i brzu terapiju. Krv u stolici nerijetko je simptom na koji bolesnik upozorava ili se on otkrije pri slučajnom pregledu. Budući da postoji niz različitih uzroka, različitih dijagnostičkih mogućnosti i terapija, autori su na vrlo praktičan način upozorili na sva ta zbivanja. Knjiga je namijenjena liječnicima mnogih specijalnosti kojima može poslužiti kao koristan podsjetnik i priručnik u svakidašnjem radu.

Dodaj u korpu: