160. GODINA NJEMAČKIH DIPLOMATSKIH PREDSTAVNIŠTAVA U HRVATSKOJ - 4.521,43 RSD : Stručna knjižara, Stručna literatra na jednome mestu!
     
 
 
Korpa je prazna, dodajte nešto!
160. GODINA NJEMAČKIH DIPLOMATSKIH PREDSTAVNIŠTAVA U HRVATSKOJ

160. GODINA NJEMAČKIH DIPLOMATSKIH PREDSTAVNIŠTAVA U HRVATSKOJ

4.759,40 RSD  4.521,43 RSD
Popust: 5%

autor: FISCHER, SEEWALD
broj stranica: 126
godina izdanja:
vrsta uveza: tvrdi
dimenzije knjige širina i visina: 15,3x24 cm
jezik: hrvatski

Godine 2013. obilježava se 160. obljetnica uspostave prvoga pruskoga službenog predstavništva u Hrvatskoj. Ova knjiga pruža pogled povijesti pruskih i njemačkih predstavništava na temelju dokumenata i navoda suvremenika.
Posebno se poglavlje bavi njemačkim priznanjem Hrvatske na temelju međunarodnog prava. Taj je svojedobno osporavani postupak znatno pomogao hrvatskom narodu u trenutku borbe za slobodu, a isto vrijedi i za njemačku pomoć pri obnovi zemlje nakon rata.
Ova je knjiga nastala suradnjom diplomata i znanstvenika koji su ovu zemlju na istočnom Jadranu upoznali za vrijeme profesionalne djelatnosti i intezivnog istraživanja. Na temelju tih iskustava i saznanja, obojica autora uvjereni su u uspješnu budućnost Hrvatske u ujedinjenoj Europi.

O autorima:
Dr. Bernd Fischer, veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj od ožujka 2009.
Enrico Seewald bavi se istraživanjem njemačkih diplomatskih odnosa. Pri istraživačkom udruženju Slobodnog sveučilišta u Berlinu koje se bavi DDR-om zadužen je za istraživanje diplomacije DDR-a.